Українці невтомно пересилають з-за кордону мільярди доларів

Національний банк України опублікував оновлені дані про те, скільки грошей переслали заробітчани в 2019 році.

За уточненими підрахунками НБУ, в минулому році українці, які працюють за кордоном, перевели до України близько 12 мільярдів доларів.

Зокрема, в повідомленні прес-служби Нацбанку зазначається: «Сприятливу ситуацію на валютному ринку протягом майже всього минулого року визначали стабільно високі обсяги надходжень від трудових мігрантів (близько 12 мільярдів доларів)».

Також в НБУ підкреслили, що гроші, які надходять від трудових мігрантів в фінансову систему України, в минулому році в тому числі дозволили не тільки підтримати стабільність національної валюти, а й істотно зміцнити курс гривні по відношенню до долара і євро.

Аналітики НБУ вже другий рік використовують методику підрахунку грошових надходжень від трудових мігрантів, яка враховує не тільки банківські перекази, а й інші способи передачі грошей, якими користуються українці. У більшості випадків вони перевозять їх самі, користуються послугами водіїв рейсових автобусів, просять родичів чи друзів передати гроші додому.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в НБУ зареєстрована ще одна міжнародна платіжна система – NovaPay.

У січні 2020 року замість запланованих 56,4 мільярда до загального фонду державного бюджету було зібрано всього 42,6 мільярда гривень.