Нові іммігранти в Швеції можуть працевлаштуватися, завдяки новим урядовим проектом

З метою швидкої інтеграції на ринок праці, уряд Швеції розробило і запустило проект, в рамках якого новим іммігрантам і безробітним надається можливість роботи з розчищення лісів від буреломів, очищення пляжних зон та інших подібних робіт.

интеграция новых иммигрантов в Швеции

Назва нового проекту – «Прості зелені шляху до роботи». Основною метою програми є можливість працевлаштування іммігрантів, недавно приїхали в країну, а також безробітним, які довго не можуть знайти роботу.
«Це хороший шанс придбати потрібні знання та навички, щоб потім люди змогли працевлаштуватися в цьому секторі економіки», – розповів міністр промисловості Швеції Мікаел Дамберг.
Програма розрахована на три роки, протягом яких у ній візьмуть участь близько 5 тисяч осіб. Ідея полягає в тому, щоб люди одночасно могли працювати і вчитися поводитися з професійними інструментами, а через рік працевлаштувалися на постійне місце роботи в лісовій промисловості або в охороні природи.
У Швеції потрібне спеціальне посвідчення, щоб мати право працювати з електропили, ланцюговими пилками. Після року участі в проекті його учасники зможуть отримати такі документи.
В рамках проекту на 2018 рік заплановано виділення 270 мільйонів крон, а в наступні 2 роки – по 320 мільйонів крон. Дана ініціатива одночасно може вирішити три завдання: виконання важливої роботи, яка є на всій території Швеції, залучення і навчання потрібне спеціальностями нових членів суспільства, поповнення робочою силою важливої галузі економіки, відчуває перманентну брак фахівців.

Источник:www.eurabota.ua