Польський бізнесмен залишив на вулиці паралізовану українку, а його звинуватили за нелегальне працевлаштування

Власникові фірми в Польщі у якого нелегально працювала українка висунуто оголошення у тому, що він незаконно брав на роботу іноземних робітників, про це повідомляє Польське радіо.

Цікаво і водночас обурює те, що про це ніхто б не дізнався, якби не хвороба нашої співвітчизниці. Роботодавець українки, знаючи, що у неї серйозні проблеми зі здоров’ям, замість того, щоб відвезти її в найближчу лікарню, висадив у сусідньому населеному пункті, залишив важко хвору паралізовану жінку на автобусній зупинці, напевно, цинічно вважаючи, що вона повинна самостійно дістатися до лікарні, де їй надали необхідну допомогу.

 оставил тяжело больную парализованную женщину на автобусной остановке

Після допиту, який провели поліцейські, роботодавцю були висунуті звинувачення тільки в тому, що він нелегально працевлаштував до себе на фірму, згодом хвору жінку, а також її сестру. Ніякої кримінальної або адміністративної відповідальності за свій вчинок щодо паралізованої жінки, залишеної їм на автобусній зупинці, по всій видимості він не понесе.

За словами прес-секретаря Велькопольской поліції Анджея Боровьяка, бізнесмена звинувачують насамперед за те, що він не повідомив в Заклад громадського страхування про те, що найняв на роботу двох українок. Після проведеного допиту чоловіка відпустили додому. Прес-секретар додав, що поліція розслідує цю справу.

Окружна інспекція праці в Познані зацікавилася всі робітники на фірмі обвинуваченого бізнесмена мають відповідні дозволи на роботу. Інспектори праці проводять там ретельну перевірку, результати якої повинні стати відомі до кінця березня.

Джерело eurabota.ua