Критична ситуація з біженцями в Греції

З тисячами мігрантів без документів в Греції і мільйонами в Європі є побоювання, що боротьба з пандемією поставлена ​​під загрозу через те, що більшість з них не мають доступу до вакцинації.

Тисячі людей без документів залишаються невидимими для держави, навіть не дивлячись на те, що вони працюють в критичних і чутливих секторах, таких як туризм, громадське харчування, домашнє господарство і сільське господарство.

Ситуація є серйозною перешкодою для колективного імунітету і ефективного захисту громадського здоров’я.

Джерела в Міністерстві міграції посилаються на «цілеспрямовані дії» щодо інформування мігрантів, які не живуть в установах, з метою отримання тимчасової реєстрації для «медичного страхування», щоб вони могли пройти вакцинацію «без затримання і переслідування».

Кілька днів тому експерти попередили, що в Греції наростає четверта хвиля пандемії.

Недавнє дослідження Pulse для Skai TV показало, що більшість греків заявили, що вони будуть вакциновані, в той час як більшість підтримала обов’язкову вакцинацію для деяких верств населення. 41% греків вакцинуються двома дозами.

Уряд вже розпорядився про обов’язкову вакцинацію медичних працівників і персоналу в будинках для людей похилого віку після різкого зростання числа нових випадків інфікування в середині важливого туристичного сезону.