Українських трудових мігрантів будуть посилено обшукувати і штрафувати за нерозмитнені авто

Українська поліція і податківці заявили про посилення контролю на кордонах. Так, правоохоронці об’єднають свої зусилля в пошуках водіїв, які порушили строки тимчасового перебування транспортних засобів.

Зазначимо, що до цієї категорії водіїв відносяться якраз українські трудові мігранти. Заробітчани працюють за кордоном, заробляють гроші, часто купують там авто за недорогою ціною і повертаються додому, в Україну, саме на нерозмитнених авто. І саме за цієї багатотисячної категорією громадян і будуть «полює» українські податківці та митники.

f_12827552961447932747111111 (1)

До даної категорії водіїв найчастіше ставляться українські трудові мігранти, які регулярно перетинають державний кордон на власних авто.

Прес-служба Державної фіскальної служби вже відправила офіційні попередження для всіх власників авто з іноземної реєстрацій. Так, податківці та митники проводитимуть спільні перевірки з метою виявлення на території України нерозмитнених транспортних засобів з метою притягнення до відповідальності їх власників.

Якщо факт порушення буде виявлено, то на порушників чекає тимчасове затримання терміном від однієї до трьох діб або штраф в розмірі 850 гривень. Якщо прострочення буде складати від 3 до 10 діб або порушення буде зафіксовано другий раз за рік, то громадянину загрожує покарання у 5100 гривень. Затримка при «растоможке» транспортного засобу, що перевищує 10 діб загрожує, вже штрафом у набагато більшу суму – 17 тисяч гривень.

Зазначимо, що покарання загрожує не тільки власникам авто з іноземною реєстрацією, але і тим, хто порушує правила транзитного перебування на території України, визначається статтею 470 Митного кодексу. Так, прострочення протягом 1 доби загрожує штрафом у 170 гривень, від 2 до 10 діб – штрафом 3400 гривень. Якщо буде доведено, що прострочення становить понад 10 діб, то порушнику доведеться «розлучитися» з торбою в 8500 гривень.