Парламент Великобританії хоче відкласти вихід країни із Європейського Союзу

Британський парламент, ймовірно, не схвалює ідею виходу Сполученого Королівства. Так, Палата громад пропонує уряду Терези Мей тимчасово відкласти вихід Великобританії з Європейського Союзу.

отложить выход Великобритании из Европейского Союза

Ініціатива відкласти Брексит була висловлена членами парламенту напередодні, коли було поставлено питання про прискорення підготовки виходу країни з ЄС. Нагадаємо, що перехідний період адаптації до Брекситу і вироблення умов його здійснення закінчується вже через рік – 29 березня 2019 року.

Відкласти Брексит напередодні запропонував відповідний Комітет у Палаті громад. Причиною відстрочки члени парламенту називають тривалий процес переговорів між ЄС і Британією про умови виходу Королівства з конфедерації.

Нагадаємо, що процес Брексита раніше ускладнився, з-за низки суперечок з приводу запровадження нової податкової політики.

Зараз представники Британії та Європи не можуть знайти компроміс щодо низки вкрай важливих економічних і політичних питань. Пошук спільних підходів, ймовірно, займе у чиновників ще деякий час.

Джерело eurabota.ua