У найближчі півроку 7 відсотків українців хочуть виїхати з України на тривалий час

Київський міжнародний інститут соціологічних досліджень (КМІС) в квітні провів опитування, показав, що велика кількість українських громадян планують виїхати із країни на тривалий час.

ukrainskie-grazhdane

У масштабному соціологічному дослідженні взяли участь 4005 осіб з усіх регіонів України.

За підсумками проведеного опитування виявилося, що переважна більшість українських громадян не планують найближчим часом ніякі закордонні поїздки з метою працевлаштування, навчання або переїзд в іншу країну на постійне місце проживання, таких виявилося 86%, ще 6% не змогли відповісти.

З числа тих, хто все-таки вирішив виїхати за кордон найближчим часом, найбільша кількість респондентів (36%) планує їхати в Польщу, також у списку популярності Чехія (12%), Німеччина (11%).

Простежується чітка тенденція зменшення числа тих, хто планує жити і працювати в іншій країні із збільшенням віку. Найбільша кількість бажаючих переїхати серед молоді від 18 до 29 років, таких 15%, а ось люди після 60 вже не хочуть міняти країну проживання.

На думку віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка трудова міграція – дуже серйозна проблема для нашої країни, яку можна і потрібно зупинити, для цього необхідно підвищення середнього рівня заробітної плати до 16 тисяч гривень.

Джерело: www.eurabota.ua