Молоді люди з усієї Європи їдуть до Швеції, щоб жити без коронавірусних обмежень

“Каурі Мар приїхав з Ірландії до Швеції два місяці тому, щоб насолоджуватися життям. Дізнавшись про шведську модель пандемії, 25-річний хлопець вирішив переїхати туди, тому що йому сподобався підхід, заснований на меншій кількості обмежень”,- пише ARD.

В гуртожитку він швидко знайшов однодумців зі всієї Європи – Італії, Франції, Німеччини. Всі вони бігли від обмежень в своїх країнах.

Італієць Феліпе Трако приїхав до Швеції три місяці тому. «Я швидко виявив, що багато інших людей приїхали з тієї ж причини – вони просто хочуть жити своїм життям», – каже Феліпе.

Умови в гуртожитку пуританські: в кімнатах шість спальних місць, вікон немає. Німкеня Лінда Вагнер теж тут тимчасово проживає. Вона дізналася в Інтернеті, в які країни можна без проблем в’їхати, і в результаті вибрала Швецію. «Я думала, що це сон, коли я приїхала і побачила, як всі нормально спілкуються, як можна піти в ресторан – без масок, без обмежень», – сказала молода жінка, додавши: «Я знаю, як зараз в Німеччині, як зараз живе моя сім’я і мої друзі ».

Швеція намагається зберегти баланс – жорстких обмежень немає, але уряд і органи охорони здоров’я закликають людей бути обережними: по можливості залишатися вдома, власники магазинів повинні стежити, щоб не збиралося дуже багато покупців, носіння захисної маски в громадському транспорті обов’язково тільки в години пік. Однак ніхто не контролює дотримання правил.

У Швеції, населення якої становить 10 мільйонів чоловік, коронавірус забрав понад 12000 життів.

Але Каурі Мара і інших, схоже, ніщо не хвилює. Навпаки: «Це дуже приємне відчуття, коли можна сидіти в кафе, ходити в спортзал, подорожувати на автобусі або поїзді, не турбуючись про те, що поліція або інші співробітники служби безпеки стежать за вами”, – говорить Каурі Мар. «Добре, що ми можемо жити так, як повинні жити молоді люди », – додав він.

Ірландець більше не хоче позбавлятися цих свобод. Він хоче залишитися в Швеції надовго, тому вже почав шукати роботу.