Навального отруїли “Новачком” – підтвердила шведська лабораторія

Співробітник Шведського науково-дослідного інституту оборони Ос Скотт, який вивчав зразки крові Олексія Навального, стверджує, що результати випробувань показують отруєння нейротоксином з групи речовин «Новачок». SPIEGEL зазначає, що Німеччина відправила зразок крові Навального до відділу інституту, розташованого в місті Умео, після того, як лабораторія бундесверу виявила отруту в його тілі.

«Ми можемо однозначно підтвердити, що зразки пана Навального містили нейротоксин з групи «Новачок». Вони надзвичайно токсичні. Одна крапля може вбити людину», – сказав Скотт в інтерв’ю SPIEGEL. Скотт завідує відділом хімічних, біологічних і радіоактивних речовин інституту.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков зазначив, що фактично по ситуації з Навальний будуть розпочаті слідчі дії, якщо буде підтверджено наявність отруйної речовини, і розслідування буде відкрито де-юре.

Тиждень тому берлінська клініка повідомила, що стан Навального покращився. Його вивели з коми і відключили від апарату штучного дихання.