Два кандидати в мери в Косово були застрелені в запеклій суперечці

Двох людей було вбито минулої ночі в результаті перестрілки в місті Печ на заході Косова. Згідно з інформацією, опублікованою в місцевих ЗМІ, це зіткнення між представниками однієї партії – опозиційної Демократичної партії Косово (ДПК).

Деякі джерела повідомляють, що кандидат в мери ДПК, вибори якого відбудуться 17 жовтня, Астрі Адемай і Блеран Кардінал, член керівництва партії і колишній кандидат на місцевих виборах, були вбиті в результаті зіткнення з вогнепальною зброєю.

За словами очевидців інциденту, дві жертви перебували разом в барі в місті Печ, і в якийсь момент між ними спалахнула сварка, після чого вони потягнулися за зброєю і почали стріляти.

Брат Астрі Адемай, Авні, також був причетний до інциденту і був доставлений в лікарню з вогнепальними пораненнями.

Інцидент був підтверджений в прес-релізі поліції Косово, але без подробиць про особи жертв і мотиви, які привели до цього.

У заяві говориться, що поліція була поінформована про стрілянину в барі в Печ, після чого виїхала на місце події. Троє осіб з вогнепальними пораненнями були доставлені в лікарню, де була підтверджена смерть двох з них.

Прем’єр-міністр Косово Альбін Курті висловив співчуття сім’ям і родичам жертв, а також їх соратникам з ДПК через свою сторінку в Facebook, а також зажадав вжити всіх необхідних заходів для повного з’ясування цього випадку.

Нинішній мер Печ Газменд Мухаджер повідомив телеканалу Kanal 10, що у сімей двох жертв раніше був конфлікт, і вчора ввечері вони зустрілися в барі, що належить родині Адемай, щоб знайти рішення. Мухаджер додав, що замість того, щоб вгамувати пристрасті, конфлікт загострився і закінчився стріляниною.