Тестування для нещеплених від COVID-19 при в’їзді в Україну

На цьому тижні уряд України вводить більш строгі правила в’їзду до країни для своїх громадян та іноземців, які не отримали жодної дози антікороновірусної вакцини. На осіб цієї категорії можуть бути накладені додаткові обмеження. Про це повідомив сьогодні в Facebook депутат від фракції «Слуга народу», голова парламентського комітету з охорони здоров’я Михайло Радуцький.

Щоб мінімізувати ризики поширення вірусних мутацій, українці та іноземці будуть проходити тестування при в’їзді до країни. Винятки будуть зроблені для громадян України, що мають хоча б одну дозу вакцини проти COVID-19, і для жителів інших країн, що мають сертифікати про вакцинації. Однак карантин буде обов’язковим для громадян, які прибули з Росії та Індії, якщо вони перебували в цих країнах більше 7 днів і не були вакциновані препаратами, схваленими ВООЗ.

«Згодом Україна буде змушена ввести обмеження для нещеплених громадян, і в разі погіршення епідемічної ситуації будуть працювати тільки школи, в яких вакциновано не менше 80 відсотків викладацького складу», – сказав він. На даний час щеплена лише половина вчителів в країні.

За словами Радуцького, такі обмеження повинні бути накладені також на працівників транспорту, громадського харчування та інших секторів, в яких працівники безпосередньо контактують з населенням.

З лютого, коли Україна почала вакцинацію населення, в країні було імунізовані 3 599 169 осіб і 2 033 616 отримали дві дози. Використовуються вакцини Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, CoronaVac і Moderna.

Число інфікованих з початку пандемії становить 2 522 785 осіб.