У Росії виправдали жінку, яка вбила свого чоловіка в цілях самооборони

“Вчора Саратовський районний суд скасував вирок до 7,5 років позбавлення волі і виправдав жінку, яка вбила свого чоловіка в результаті сімейного скандалу”, – повідомляє РІА Новини з посиланням на прес-службу суду.

8 червня районний суд засудив Аслім Салімову до 7,5 років позбавлення волі загального режиму за звинуваченням в умисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень її чоловікові, що спричинили його смерть. Однак апеляційний суд встановив, що під час конфлікту жінка перебувала в стані неминучого захисту. Її чоловік розмахував ножем і погрожував вбити її. Салімова вирвала у нього з рук ніж і завдала йому два поранення, від яких він згодом помер.

За наявними даними, чоловік обвинуваченої був хворий на рак, але не лікувався, багато курив і зловживав алкоголем, а в день інциденту він знову прийшов додому п’яний, поводився агресивно і, коли вона сказала, що проведе ніч у своєї матері, почав скандал. Чоловік заблокував двері, штовхнув жінку і почав її бити.

Як повідомляє прес-служба суду, після всього цього жінка повернулася до роботи по дому, але чоловік продовжував проявляти агресію. Жінка попросила, щоб її залишили в спокої, але він відповів, що буде мир тільки на тому світі, схопив ніж і приставив його до горла, а потім і до грудей своєї дружини, стверджуючи, що вб’є її. Тільки після цього підсудна вирвала ніж з його руки і двічі вдарив його, після чого він вилаявся і пішов до вітальні, в той час, як вона і діти ховалися в кімнаті. Тільки вранці вона знайшла свого чоловіка мертвим і сама зателефонувала до поліції.