2 мільйони турків вирушили в поїздки після скасування заборон

За повідомленням Hurriyet, близько 2 мільйонів осіб вирушили в подорож між провінціями після того, як уряд зняв заборону на рух в рамках зусиль по боротьбі з коронавірусом.

Мандрівники стікалися в основному в прибережні провінції Егейського і Середземного морів, які є популярними місцями відпочинку. Школи залишаються закритими через антивірусні заходи, і недавно влада дозволила молодим людям у віці до 18 років подорожувати зі своїми сім’ями, що пояснює хвилю відвідувань прибережних міст і провінцій.

Провінції Анталья і Мугла користуються величезною кількістю відвідувачів, особливо зі Стамбула і столиці Анкари. Автомобілі з цих провінцій утворюють довгі черги для в’їзду в популярне місце відпочинку Бодрум в Муглі, що спонукає поліцію і місцеву жандармерію посилити контроль на в’їзді в місто. Департаменти Міністерства охорони здоров’я вимірюють температуру пасажирів на контрольно-пропускних пунктах.

Аеропорти в цих провінціях також переповнені відпочивальниками після того, як 1 червня місцеві перевізники, в тому числі Turkish Airlines, відновили внутрішні рейси.

Іншим основним напрямком для мандрівників є Чорноморський регіон країни. Зокрема, східна частина регіону привертає велику кількість людей, що приїжджають зі Стамбула.

Влада також повідомляє, що дозволи на поїздки були видані більш, ніж 910000 чоловік у віці старше 65 років і їх супутникам після того, як уряд знизив обмеження на поїздки для цієї вікової групи. Люди похилого віку тепер мають право відправитися в один кінець і залишатися в своїх місцях призначення не менше місяця, перш ніж повернутися. За словами чиновників, люди похилого віку в основному їздять в свої рідні села, на дачі і менш населені провінції.

На цьому тижні Туреччина вступила в фазу нормалізації, відкривши ресторани, кафе, пляжі, музеї і парки після того, як представники охорони здоров’я заявили, що поширення вірусу сповільнюється.