Пандемія врятувала багато шлюбів в Іспанії

“Кількість заяв про розлучення в Іспанії скоротилося більш ніж на 40% під час карантину. Однак, за даними Генеральної ради судової влади (CGPJ), яка представила дані в понеділок, не можна зробити ніяких висновків про сентиментальну стабільність іспанців”,- повідомляє Euronews. За другий квартал 2020 року кількість запитів про розлучення з обопільної згоди зменшилася на 41,8%, а про розірвання шлюбу без згоди – на 42,4%.

Однак Генеральна рада пояснила, що дані за цей період не можна порівнювати з іншими проміжками часу через затримку в судовій системі, викликаній пандемією. «Поступова деескалація у здійсненні правосуддя, необхідність дотримуватися заходів безпеки і гігієни в судах, а також збереження пандемії зробили характеристики зниження всіх показників протягом цих трьох місяців настільки відмінними від показників будь-якого іншого попереднього періоду», – йдеться в повідомленні агентства.

Розвиток тенденції слід спостерігати в найближчі місяці. У Китаї, наприклад, різко зросла кількість розлучень, коли були ослаблені драконівські обмеження, пов’язані з пандемією.

За даними Євростату за 2018 рік Іспанія займає десяте місце в Європі серед країн з найвищим рівнем розлучень. У понеділок були опубліковані дані Національного статистичного інституту Іспанії по розлученням за 2019 рік. Кількість розлучень знизилася, склавши 95 320 пар, що на 4,1% менше, ніж в попередньому році. Середня тривалість шлюбів склала 16,7 року – значно менше, ніж в 2018 році. Частка співжиття без шлюбу зросла до 37%, що на 10,9% вище, ніж в 2018 році.