Десятки людей загинули в результаті збройного нападу в Ефіопії

“Десятки мирних жителів були вбиті вчора невідомими бойовиками в західному ефіопському штаті Біншангуль-Гумуз. Це ще один кривавий спалах насильства в цьому районі”,- повідомляють місцеві ЗМІ.

Фермер з міста Булен повідомив агентству Рейтер, що бачив десятки убитих тіл на полі недалеко від свого будинку. Інший житель міста сказав, що озброєні люди напали на цей район близько 6 години ранку (3 години дня за Гринвічем). Він нарахував 20 тіл убитих в різних місцях.

Місцевий медик сказав, що він і його колеги надали допомогу 38 пораненим, більшість з яких були з вогнепальними пораненнями.

«Ми не були готові до цього, і у нас немає достатньо ліків», – сказала медсестра з тієї ж лікарні, додавши, що по дорозі в лікарню помер п’ятирічна дитина.

Державний чиновник на умовах анонімності сказав, що влада вже знає про атаку і перевіряє деталі, щоб ідентифікувати нападників і жертв, але не надав ніяких додаткових подробиць.

Напад стався на наступний день після того, як прем’єр-міністр Ефіопії Аби Ахмед, начальник генерального штабу Бірхана Джула і інші високопоставлені офіційні особи відвідали штат із закликом до миру після серії кривавих інцидентів між етнічними групами в останні місяці.

Останній великий напад в цьому районі стався 14 листопада, коли бойовики атакували автобус і вбили 34 людини.