У Сполучених Штатах було продано 2,5 мільйона одиниць зброї через коронавирус

Рекордна кількість людей в Сполучених Штатах відвідала магазини зброї, щоб придбати засоби самооборони, на тлі побоювань щодо того, які заходи можуть бути прийняті проти поширення коронавируса. Тільки в березні продажі вогнепальної зброї в країні збільшилися на 83%, і Федеральне бюро розслідувань (ФБР) зареєструвало рекордну кількість запитів, за даними Washington Examiner.

Представники промисловості заявили, що після того, як штати і федеральний уряд оголосили, що вони починають вводити обмежувальні заходи, зброя, гвинтівки, автомати і боєприпаси буквально зникли з полиць. Багато з тих, хто купив зброю, говорили, що вони стурбовані тим, що блокада створить хаос або безлад.

У березні ФБР зареєструвало 3 740 600 запитів від фізичних осіб, що склало історичний рекорд за кількістю придбання зброї за місяць. У лютому кількість запитів склала 2 802 467, що також було рекордом.

Тільки в цьому році агентство провело 9 245 857 запитів від осіб, які придбали зброю. Це бльше, ніж кількість перевірок, проведених ФБР в період з 1988 по 2005 рік.

Служба Small Arms Analytics and Forecasting, яка збирає дані про продажі зброї, повідомляє, що тільки в березні було продано 2583328 одиниць вогнепальної зброї, що на 83% більше, ніж в тому ж місяці в 2019 році. Також вони заявляють, що кількість проданих пістолетів становить 1534328, що на 91% більше, ніж в минулому році, а пістолетів-кулеметів – 835 663 (стрибок на 73%).

Джастін Андерсон, директор по маркетингу Hyatt Guns в Шарлотті, штат Північна Кароліна, одного з найбільших збройових магазинів в країні, сказав газеті, що перед його магазином протягом тижня збиралася довга черга. «Наші щоденні продажі виросли в чотири рази, і у нас було три рекордних дні поспіль. Гарячим товаром є пістолети для самооборони, автомати AR-15, гвинтівки і боєприпаси », – сказав він. Він додав: «Я не бачив більш божевільних часів за свої 13 років в бізнесі!»

Головний економіст SAAF Юрген Брауер сказав: «Як і передбачалося більшістю ЗМІ і внутрішніми галузевими звітами, продажу вогнепальної зброї збільшилися в березні 2020 року, в основному через кризу з COVID-19».