Більше чверті населення Німеччини іммігрантського походження

Як повідомляє Associated Press, понад чверть людей, що проживають в Німеччині, є іммігрантами або мають коріння іммігрантів, про що свідчать офіційні дані за 2019 рік.

За даними Федерального статистичного інституту, близько 21,2 мільйона осіб або 26 відсотків населення, мають «іммігрантське походження», згідно з мікропереписом 2019 року. Кількість іммігрантів в 2019 році збільшилася на 2,1 відсотка в порівнянні з попереднім роком.

13 відсотків населення іммігрантського походження становлять турки або громадяни турецького походження, що робить їх найбільшою групою. За ними слідують жителі з Польщі та Росії. В цілому 65 відсотків всіх іммігрантів мають європейське коріння.

У Німеччині особи “іммігрантського походження” – це особи, що не були народжені громадянами Німеччини або мають хоча б одного з батьків такого походження. Близько 11,1 мільйона чоловік з числа мігрантів народилися громадянами Німеччини.

Існує значна різниця між кількістю мігрантів в Східній і Західній Німеччині. У північно-західному місті Бремен 36,5 відсотка населення мають коріння іммігрантів, а в східній провінції Тюрінгія їх частка становить всього 7,8 відсотка.

Після поділу Німеччини на Схід і Захід після Другої світової війни Західна Німеччина запросила мільйони іноземних робітників, щоб допомогти їй відновити свою економіку. Багато хто з них оселилися в країні.

Відносно небагатій групі іноземців було дозволено жити і працювати в комуністичній Східній Німеччині. Через 30 років після об’єднання країни ці відмінності все ще видно.

Нові дані також показують, що люди з іммігрантським минулим все ще працюють на низькооплачуваних роботах набагато частіше, ніж корінні жителі, і набагато рідше на посадах, що вимагають академічну освіту.

Вони займають 55 відсотків місць серед прибиральників і 30 відсотків місць для осіб, які забезпечують догляд за літніми людьми. І тільки 11 відсотків вчителів мають негерманские походження.