Візит Дональда Трампа до Індії призвів до очищення Тадж-Махала

Знамениті гробниці в Тадж-Махалі очистять на честь візиту президента США Дональда Трампа до Індії.

Після будівництва стіни в Ахмедабаді, щоб приховати бідні райони, Індія зробила ще один амбітний проект перед візитом президента США Дональда Трампа: копії гробниць всередині Тадж-Махала, найвідомішого пам’ятника Індії, будуть очищені дистильованою водою. Це їх перша велика прибирання, так як вони були встановлені більше 300 років тому. Сам Тадж-Махал був очищений шляхом обробки глиною п’ять разів.

Трамп, який повинен відвідати Тадж-Махал зі своєю дружиною, дочкою і зятем під час свого візиту до Індії, що починається сьогодні (24 лютого), може не потрапити в оригінальні гробниці, тому що вхід в них досить низький. Служба безпеки президента, яка нещодавно відвідала Тадж-Махал, сказала, що Трамп не буде нахилятися, навіть якщо йому потрібно побачити могилу вісімнадцятого століття.

Оригінальні гробниці правителів Тадж-Махала відкриті для публіки лише три дні на рік, під час відзначення річниці смерті Шах-Джахана, також відомого як Урс.

Візит Трампа в Агру, де розташований Тадж-Махал, є подією з високим ступенем безпеки, що призвело до ряду приготувань до нього.

Тадж-Махал буде закритий для туристів в день візиту Трампа. Стіна від аеропорту до Тадж-Махала пофарбована барвистими зображеннями культурної спадщини Індії. Щоб захистити Трампа від мавп в Агрі, в цьому районі буде введено п’ять лангурів (великих мавп), з метою налякати маленьких мавп по маршруту американського президента до Тадж-Махала.

Трамп прибув до Індії в дводенним візитом (24 і 25 лютого), щоб зустрітися з прем’єр-міністром Індії Нарендрою моді. Це перший офіційний візит Трампа до Індії в той час, коли обидві сторони поділяють все більш тісне партнерство в галузі оборони, але існують серйозні відмінності в торгівлі та інвестиціях.