Бунтівний робот Amazon напав на співробітників, використовуючи спрей для відлякування ведмедів

Більше 54 співробітників складу Amazon в Нью-Джерсі,США, постраждали від розпилення спрею, який відлякує ведмедів. У лікарню потрапило 30 людей з яких 24 були госпіталізовані. Один пацієнт залишається в критичному стані. Інцидент був викликаний роботом.

Згідно з повідомленнями американського телеканалу ABC, один з багатьох роботів Amazon зумів прорвати балон із спреєм, який відлякує ведмедів. Вміст цього спрею містив капсаїцин, який своїм хімічним складом, нагадує гарячий і горючий смак перцю чилі. Речовина дуже дратує не тільки ведмедів, але і людей. Капсаїцин також є основним інгредієнтом перцевого спрею.

Працівники Amazon були доставлені до п’яти місцевих лікарень. Натомість керівництво Amazon вважає, що загроза не є велика, і їх співробітники будуть відпущені протягом 24 годин. Варто однак зазначити, що, за словами лікарів, одна з жертв знаходиться в критичному стані.

Керівництво Amazon не влаштовує той факт, що час застою на роботі трапився в найбільш напружений період року. Останнім часом кількість замовлень була рекордною завдяки передріздвяним акціям.

Американський роздрібний торговельний союз видав заяву, в якій йшлося, що автоматизовані роботи Amazon наражають людей на небезпеку та загрожують здоров’ю та життю працівників. Надалі союз вимагатиме від компанії обмеження співпраці роботів та людей.

Джерело: www.eurabota.ua

10.12.2018