Російський опозиціонер Навальний: Може, мене отруїли

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який залишив в понеділок лікарню, де його лікували від сильної алергічної реакції, і був повернутий під варту, не виключає, що його «отруїли» в зв’язку з його опозиційною діяльністю.
Засуджений в середу на 30 днів утримання під вартою за заклик до участі в демонстрації, не узгодженою зі столичною владою. У неділю його доставили до лікарні з сильною алергічною реакцією. Лікар з цієї лікарні Ельдар Казачмідов сказав в понеділок, що початковий діагноз – алергічна реакція, подібна кропивниці.
«У мене ніколи не було алергії. Під час прогулянки мої сусіди по камері помітили, що у мене червона шия (…). Через годину я відчуваю, що лоб і шкіра навколо очей горять. Вночі я прокинувся, тому що моє обличчя, вуха, шия горіли. Мені спало на думку, що, може бути, вони отруїли мене?»- написав він у своєму блозі. Він виставив фотографії з лікарні з пухирями на обличчі.
Він також стверджував, що лікарі вели себе так, як ніби «їм було що приховувати».
Він виключив, що його могли отруїти охоронці у в’язниці, тому що, за його словами, вони були дуже здивовані його зовнішністю. Однак він не виключає, що хтось увійшов до його камери, коли там не було ув’язнених. Він звернувся за перевіркою відзнятого матеріалу з камер.
Анастасія Васильєва, військово-морський лікар, офтальмолог, після відвідин лікарні підтвердила, що він відчуває себе краще, але турбується про те, що його виписали з лікарні і відправили до в’язниці без «повного лікування». На запитання телеканалу «Дощ» вона повідомила, що взяла у нього сорочку і волосся, які будуть відправлені на «незалежну експертизу».
Олена Сібікіна, керівник лікарні, в якій був обстежений Навальний, заявила, що життю опозиціонера нічого не загрожує, але відмовилася надати детальну інформацію, пославшись на медичну конфіденційність.