Комп’ютерна помилка привела до розкриття особистих даних тисяч вакцинованих людей в Мадриді

Дані тисяч жителів іспанського Мадрида були розкриті через помилки в системі безпеки регіонального управління охорони здоров’я. Про це повідомляє телеканал Телемадрид.

За даними телебачення, доступ до персональних даних мешканців Мадрида можна отримати через сайти відомства. Як повідомляє інформаційне агентство FOCUS, серед тих, чия особиста інформація була розкрита, були король Іспанії Філіпп VI, прем’єр-міністр Педро Санчес і інші політики, які проживають в регіоні.

Будь-яка людина з мінімальними знаннями в галузі інформатики, може ввести ідентифікаційний номер жителя Мадрида та знайти його домашню адресу і номер телефону. Крім того, доступна інформація про те, де і коли конкретній людині зробили щеплення від нового коронавіруса, з якою вакциною і навіть на яке плече поміщений препарат.

У свою чергу влада Мадридського автономного співтовариства заперечують те, що трапилося.

З моменту поширення нового коронавіруса в Іспанії, населення якої становить 47 мільйонів чоловік, було зареєстровано понад 3,88 мільйона випадків зараження, більш 80,9 тисячі пацієнтів померли. В кінці жовтня минулого року уряд запровадив в країні режим підвищеної готовності, який закінчився 9 травня цього року.

27 грудня 2020 року в країні стартувала кампанія вакцинації. В даний час більше 40% громадян повністю вакциновані від COVID-19.