Для італійців Україна – безпечна країна

Уряд Італії визнав Україну безпечною країною світу. Дане рішення в першу чергу стосується громадян, які бажають отримати політичний притулок в країні. Після поновлення статусу України як безпечної, її громадяни не зможуть отримати політичний притулок в Італії.

Так, наша країна була внесена до нового переліку безпечних країн світу, напередодні схваленого міністром закордонних справ країни. Новий офіційний статус країни був затверджений главою зовнішньополітичного відомства Луїджі Ді Майо.

Відзначимо, що Україна є сусідом в новому списку з багатьма країнами Балканського півострова і Східної Європи. Також новий статус отримали деякі країни Африки і Близького Сходу.

Читайте также: В Австралії легалізували марихуану

Зокрема, зміни в списки безпечних і небезпечних країн приведуть до значного скорочення термінів очікування надання притулку, який тепер буде становити не два роки, а чотири місяці.

Українцям, в свою чергу, буде набагато складніше отримати статус біженця або дескрімінованої особи, так як країна визнана в Італії цілком безпечною для проживання.