Майже півтора мільярда школярів і студентів навчаються дистанційно

Пандемія коронавіруса призвела до масового закриття шкіл, коледжів, університетів по всьому світу. Це призвело до того, що для 1,4 мільярда школярів і студентів практично одномоментно наступила нова реальність –дистанційне навчання.

Згідно зі статистичними даними, на сьогоднішній день в 138 країнах світу закриті всі навчальні заклади.

Експерти ЮНЕСКО – спеціалізованої установи ООН з питань освіти, науки і культури – підрахували, що «за останні 10 днів кількість учнів, яких торкнулося закриття шкіл і університетів, збільшилася майже в чотири рази – до 1,4 мільярда. Тобто, 3 з 4 дітей і молодих людей у ​​всьому світі не мають можливості відвідувати школу або університет».

При цьому більше 60 мільйонів вчителів і викладачів зіткнулися з новою реальністю, яка змушує їх розробляти методики дистанційного навчання. На перше місце тут виходять можливості Інтернету для організації онлайн-навчання.

Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азула оголосила, що найближчим часом буде створена Глобальна коаліція з питань освіти і COVID-19.

Очевидно, що одним з наслідків пандемії коронавіруса буде прискорення процесу доступу учнів і студентів по всьому світу до Інтернету. Крім цього, активізується розробка програм, які можна використовувати для проведення уроків онлайн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Шотландії вирішив, що в цьому навчальному році через пандемію коронавіруса школярі не здаватимуть випускні іспити.

Міністерство освіти Польщі призупинило заняття в школах до 13 квітня.