Французьке шампанське в 2021 році б’є рекорд продажів

“Французькі виробники шампанського готуються підняти тост за рекордні річні продажі”, – пише Reuters.

“Очікується, що обсяг продажів в 2021 році досягне 5,5 мільярдів євро, що вище попереднього піку в 5 мільярдів євро два роки тому. Зростання було настільки великим і несподіваним, що у нас навіть стався збій в ланцюжку поставок», – сказав Жан-Марі Бар’єр, президент групи виробників шампанського UMC.

Прагнення знову насолодитися знаменитим ігристим вином може залишити деяких любителів шампанського без достатньої кількості продуктів під час курортного сезону в кінці року. За даними роздрібної торгівлі, вже на початку листопада шампанське було серед товарів, дефіцит яких відчувався найбільш гостро.

Однак проблеми в основному полягають в поставках, а не в нестачі продукції, оскільки у виробників шампанського є великі резерви. Саме збільшення попиту на резерви сприяло вражаючим продажам в 2021 році, коли деякі виробники переглянули ціни в бік підвищення.

Відродження попиту на французьке шампанське-частина більш широкого економічного буму. Однак зараз галузь побоюється, що нова версія Omicron може призвести до ще більш жорстких масових заходів боротьби з коронавірусом, і їх бізнес знову постраждає в наступному році.