Коронавірус у всьому світі: в Росії зареєстровано рекордну кількість смертей, Китай повідомляє про найбільшій кількості випадків із січня

У середу Китай повідомив про 57 нових випадків коронавируса 6 липня у порівнянні з 23 випадками днем ​​раніше, заявило національне управління охорони здоров’я. Це найвища щоденна кількість заражень починаючи з 30 січня, повідомляє Guardian.

Згідно із заявою Національної комісії охорони здоров’я, п’ятнадцять з числа нових випадків – це місцеві інфекції. Всі 15 випадків були зареєстровані в провінції Юньнань, в місті Жуйлі, що межує з М’янмою. У відповідь влада ізолювала місто, закрито більшість підприємств і оголошено, щоб жителі залишалися вдома.

Тим часом Росія, яка також бореться зі збільшенням числа випадків захворювання, встановила новий національний рекорд – 737 смертей за останні 24 години у вівторок.

Зімбабве повернулася до суворої ізоляції, щоб боротися з відродженням Covid-19 на тлі нестачі вакцин, повідомляє влада країни.

За повідомленням Reuters, Туніс побив свій рекорд по кількості позитивних тестів на Covid-19: у вівторок було підтверджено 7930 тестів. За даними міністерства охорони здоров’я штату Північна Африка, це збільшення до 119 смертельних випадків.

Комісія з прав людини Мексики звинуватила владу в утриманні майже 90 осіб в переповнених приміщеннях без масок і ліків. Це відбувається, оскільки Мексика повідомляє ще про 8000 нових підтверджених випадків і ще 269 смертельні випадки. 233 958 осіб померли від вірусу.

Ситуація в Бразилії як і раніше залишається безрадісною: там зареєстровано ще 1780 смертей і 62 504 нових випадкиів захворювання, повідомило у вівторок міністерство охорони здоров’я.

У Латвії роботодавці зможуть звільняти співробітників, які не пройшли вакцинацію до 15 вересня, повідомляє головне інформаційне агентство країни.

Десятки співробітників фабрики з виробництва морепродуктів в Північній Ірландії дали позитивний результат на Covid-19. В цілому 42 з 250 співробітників Kilkeel Seafoods в окрузі Даун заразилися вірусом.

Міністерство охорони здоров’я і турботи про сім’ю Індії оголосило в середу, що кількість нових випадків коронавируса, зареєстрованих в країні в останній день, склало 43 733. Це означає, що загальна кількість випадків в країні в даний час складає 30 663 665 смертей, пов’язаних з Covid- 19 в Індії збільшилася на 930 осіб, при цьому загальне число загиблих в країні склало 404 211 осіб.

Нова Зеландія не хоче ризикувати британської політикою «життя з Ковідом», – коментує прем’єр-міністр країни. Нова Зеландія відкинула пропозиції піти по стопах Великобританії, заявивши, що рівень смертності, запропонований Борисом Джонсоном, буде «неприйнятним».

Нагадаємо, що Джонсон оголосив про плани скасувати правила, в тому числі щодо масок і соціальної дистанції, до 19 липня, заявивши, що число випадків захворювання Covid, ймовірно, досягне 50 000 в день протягом двох тижнів, і «ми, на жаль, повинні миритися з великою кількістю смертей від Covid».