Акція протесту в Мадриді проти посилення заходів проти коронавируса

Як повідомляє BGNES з посиланням на Deutsche Welle, вчора ввечері в столиці Іспанії Мадриді пройшла демонстрація проти обов’язкового використання масок і інших обмежень, введених іспанським урядом для боротьби з коронавірусом SARS-CoV-2.

Демонстрація почалася під величезним іспанським прапором на площі Колумба в центрі Мадрида, де учасники розмахували транспарантами з такими фразами, як «Вірусу не існує», «Маски вбивають» або «Ми не боїмося».

За даними поліції, мітинг, організований через соціальні мережі, зібрав «від 2500 до 3000 учасників».

Акція протесту також була спрямована проти політики уряду. Влада звинувачувалася в порушенні прав людини, оскільки, на думку учасників, здорові люди не повинні носити маски, які вони вважають «справжніми тортурами».

Багато інших несли плакати з такими гаслами, як «Система контролює через страх, а преса маніпулює», «У COVID є наркотик, але він заборонений, вони не хочуть захищати вас» і іншими написами англійською мовою, такими як «Born to be free ».

Критика на цьому не закінчується. Влада також звинувачують в тому, що вона створила фальшиву пандемію і що в кінці літа буде вмирати близько 300 000 чоловік в день, але вже від голоду.

«Вірус COVID-19 ще не виділено і вивчено. Немає ніяких наукових доказів, що виправдовують оголошення пандемії і підтверджують, що вірус є патогенним. Людям, які не хворіють, поставлений діагноз », – сказав письменник Естебан Кабал.

Демонстрація пройшла через два дні після того, як уряд оголосив про нові обмеження, такі як закриття нічних клубів і заборона куріння на відкритому повітрі, якщо люди не можуть стояти на відстані більше 2 метрів один від одного.

Маски в Іспанії стали обов’язковими в громадському транспорті в травні.