Білорусь почала військові навчання на західному кордоні

Білорусь почала військові навчання на своєму західному кордоні. Про це повідомила Литва, яка звинуватила свого сусіда в розпалюванні напруженості на тлі масових протестів проти президента Олександра Лукашенка, повідомляє AFP.

«Ми є свідками зусиль Білорусі щодо подальшої ескалації конфлікту і створення, так званої, зовнішньої загрози», – сказав міністр оборони Литви Раймундас Каробліс. Також він додав, що балтійська держава уважно стежить за ситуацією разом зі своїми союзниками по НАТО, але підкреслив, що «сьогодні вона не бачить воєнної загрози з боку Білорусі».

«Можу підтвердити оголошену вчора Білоруссю інформацію про розпочаті сьогодні військових навчаннях біля кордону Литві та Польщі», – сказав міністр.

Вчора Міноборони Білорусі оголосило, що на цьому тижні проведе навчання в Гродненській області. Каробліс зазначив, що Білорусь не повідомляла своїх сусідів заздалегідь. Військові навчання були оголошені після того, як Лукашенко звинуватив НАТО в накопиченні збройних сил в Литві і Польщі у західного кордону Білорусі. НАТО заперечує звинувачення.

Литва надала притулок лідерові білоруської опозиції Світлані Тіхановскій, яка оголосила сьогодні, що готова взяти владу в країні в свої руки.