Японія підтвердила перший випадок захворювання новим типом вірусу пневмонії

Японія підтвердила перший випадок зараження новим китайським коронавірусом,  який вбив одну людину і викликав попередження для мандрівників з Державного департаменту США, повідомляє телеканал News Asia.

Згідно із заявою Міністерства охорони здоров’я Японії в четвер, у 30-річного чоловіка з префектури Канагава в Токіо перевірка на вірус виявилася позитивною. Він був в китайському місті Ухань, де виник спалах пневмонії, імовірно викликана новим штамом коронавируса.

Щоб підтвердити перший випадок нової пневмонії, уряд Японії створив кризовий штаб для збору інформації та введення заходів із запобігання поширенню вірусу. Влада закликає людей частіше мити руки і негайно звертатися до лікаря в разі виникнення кашлю або лихоманки. Особливу увагу слід приділити тим, хто недавно їздив в Ухань.

У середу органи охорони здоров’я Таїланду оголосили, що вони посилюють контроль за пасажирами, що прибувають в аеропорти напередодні китайського Нового року, коли очікується, що 800 000 китайських туристів відвідають країну.

Всесвітня організація охорони здоров’я – ВОЗ попередила у вівторок, що може мати місце більш широка спалах і що вірус може мати “обмежену передачу від людини до людини”.

ВОЗ закликала країни уважно стежити за спалахом нової пневмонії в Китаї. На сьогоднішній день підтверджено близько 60 випадків зараження цим вірусом, одна людина померла, більше 680 були ізольовані