Канадська поліція заарештувала лідерів «Конвою свободи»

“Поліція Оттави затримала двох лідерів “Конвою свободи” в канадській столиці у спробі зломити останній оплот антиковідних протестів”, – повідомляє ВВС.

Затримані – Тамара Ліч та Кріс Барбер. Ведеться розслідування.

Влада вже очистила інші місця протестів уздовж канадського кордону.

Сталося це через кілька днів після набуття чинності законами про надзвичайний стан. Надзвичайний стан, оголошений прем’єр-міністром Джастіном Трюдо, вимагає заборони на публічні збори.

Протестувальники в Оттаві припаркували 400 вантажівок та інших транспортних засобів на вулицях біля канадського парламенту. Їх попередили про наслідки їхніх дій аж до конфіскації автомобіля, позбавлення прав, арешту та заморожування банківського рахунку.

Влада також заявила, що працює з організаціями захисту дітей, щоб видалити протестувальників дітей до втручання поліції.

Затримана Тамара Лінч підтвердила, що її банківський рахунок було заблоковано.

Минулого тижня влада зняла блокаду ключового прикордонного переходу зі США на мосту Амбассадор. Протести на інших прикордонних переходах закінчилися цього тижня.

Канадська організація цивільних прав заявила, що подасть до суду через надзвичайні заходи.

Нагадаємо, що спочатку демонстранти протестували проти обов’язкової вакцинації водіїв, але це переросло у протест проти ковід-мер у країні.