Чергові іммігранти знайдені у рефрижераторі

Бельгійська поліція виявила 12 іммігрантів в рефрижераторі на стоянці при автостраді в північній частині країни. З повідомлень ЗМІ відомо, що всі живі.
Водій транспортного засобу, що перевозив фрукти і овочі, сам викликав поліцію. На парковці він запідозрив, що хтось може бути всередині. Офіцери виявили в машині 12 чоловіків: 11 з Сирії та одного з Судану. Вони були передані чиновникам імміграційної служби в Антверпені.
Нелегали часто намагаються використовувати рефрежератори, тому що, ховаючись в них, у них більше шансів, що їх не виявлять.
«У них легше обійти систему теплових сканерів»,- підкреслила прес-секретар транспортної організації Febetra Ізабель де Мегт, цитована бельгійським телебаченням VRT.
Профспілки вимагають від влади забезпечення безпеки на стоянках уздовж автомагістралей, що ведуть на північ до портів і далі до Великобританії. Бажаючі потрапити на острови, вдираються до машин і сподіваються непоміченими перетнути Ла-Манш.
Бельгійські компанії скаржаться, що стає все важче знайти водіїв, які хочуть подорожувати з вантажами до Великобританії. За контрабанду мігрантів стягується штраф у розмірі 2000 фунтів за людину.
Нагадаємо, що минулого тижня тіла 39 іммігрантів були виявлені в рефрижераторі в Англії. Вони потрапили до Великобританії з бельгійського порту Зебрюгге.