Бундесвер: Росія вторгається в Європу і не поважає суверенітет країн

Про це заявив міністр оборони Німеччини Анегрет Крамп-Каренбауер.

За її словами, Німеччина і Європа повинні йти своїм шляхом і відстоювати свої інтереси.

«Мова йде не тільки про конкуренцію між США і Китаєм або про ставлення до Росії, яка через гібридні атаки і зневагу територіальним суверенітетом тисне на європейські країни – від України до Латвії, Литви та Естонії, атаки в Великобританії і тут, в Німеччині”, сказала Крамп-Каренбауер.

«Захід – це не географічна концепція, це ідея. Ідея вільного суспільства, прав людини, верховенства закону, поділу відповідальності, партнерства міжнародного порядку, міжнародного права», підкреслила вона.

За її словами, ця ідея сьогодні піддається критиці – не тільки ідеологічно, в драматичних виступах, а й практично. Як приклад вона привела незаконну анексію Криму, війну в Сирії, напади ісламістів, поширення ядерної зброї.

Крамп-Каренбауер також заявила, що німецька сторона багато робить в області безпеки, управління кризами і запобігання кризам, але цього, як і раніше недостатньо. Європа і Німеччина повинні, перш за все, збільшити свою здатність діяти і бути готовими діяти.

«Європа і Німеччина не нейтральні, вони є частиною спільноти. Вони були і залишаються частиною Заходу », підкреслила вона.

«Ми твердо на стороні свободи, справедливості, демократії», – додала вона.

Близько 60 міністрів оборони беруть участь у Мюнхенській конференції з безпеки.