Словенія зацікавлена в українських працівниках

Уряд ще однієї європейської країни – Словенії – відкрито заявив про те, що без працівників із України не може впоратися з дефіцитом фахівців, який негативно впливає на подальше зростання економіки.

Згідно зі статистичними даними, близько половини словенських роботодавців зазнають великих труднощів із заповненням вакантних робочих місць, число яких з кожним роком тільки збільшується. І це при тому, що в Словенії на сьогоднішній день більше 10 відсотків працівників – це люди, які приїхали з інших країн, в тому числі з України.

Словенський уряд розробив і прийняв нову стратегію залучення працівників із-за кордону. Наголос буде робитися на ті країни, які географічно і культурно близькі словенцям. Україна також знаходиться в цьому списку. Серед головних вимог для кандидатів – знання словенської мови.

Парламент Словенії розглядає поправки до закону про регулювання ринку праці, які передбачають, що кандидату на вакансію дадуть цілий рік, щоб вивчити словенську мову на базовому рівні. При цьому курси оплачує Служба зайнятості.

В уряді Словенії вже обговорюється питання про те, щоб підписати угоду про трудову міграцію з України, яку оцінюють, як країну, цікаву з точки зору професійного профілю працівників і культурної близькісті до словенців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 1 січня 2020 року в Німеччині почне діяти нове імміграційне законодавство, яке значно спростить для українських фахівців працевлаштування в німецьких фірмах.

У Атлантичних провінціях Канади влада робить все, щоб збільшити число іммігрантів і створити для них оптимальні умови, щоб вони не їхали до інших регіонів країни.