У Канаді неухильно збільшується число вакансій

Кількість фахівців різних професій, яких не вистачає канадським роботодавцям, знову оновила історичний максимум і продовжує збільшуватися.

На ринку праці Канади напруженість тільки зростає. Пояснюється це тим, що стабільно збільшується число робочих місць, які просто ніким заповнити.

Канадська федерація незалежного бізнесу опублікувала новий звіт. Згідно з наведеними в ньому статистичними даними, приватним компаніям і фірмам в третьому кварталі 2019 року не вистачило близько 433 тисяч фахівців різних професій і кваліфікації. У порівнянні з третім кварталом 2018 року кількість вакантних робочих місць збільшилася на 15 тисяч.

Найбільший відсоток вакансій від загального числа робочих місць зафіксовано в Квебеці (4 відсотки), Британській Колумбії (3,8 відсотка) і Онтаріо (3,2 відсотка).

Також в документі зазначається, що компанії малого бізнесу відчувають більше труднощів з підбором працівників, ніж великі фірми.

Така тенденція призвела до того, що зросла частка незаповнених робочих місць у сільському господарстві та готельному бізнесі. При цьому, більш активно люди працевлаштувалися на підприємства промисловості, оптової та роздрібної торгівлі.

Традиційно високий показник незаповнених робочих місць зафіксовано в будівельному секторі (4,7 відсотка). Лідером щодо зниження числа вакансій виявилася транспортна галузь (3,4 відсотка вакансій).

Головний економіст Федерації незалежного бізнесу Тед Маллетт підкреслив: «Це вже п’ятий квартал поспіль, в якому ми спостерігаємо рекордно високий рівень вакансій. Невеликим фірмам, в яких працюють менше п’яти осіб, найважче працевлаштувати працівників, а рівень вакантних місць досягає 5,4 відсотка».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 1 січня 2020 року в Квебеці вводиться новий тест для тих, хто збирається переїхати до Канади на постійне місце проживання.

Згідно з соціологічним дослідженням, яке провела компанія Royal LePage (найбільший власник-оператор нерухомості в Канаді), близько 20 відсотків будинків у країні купують іммігранти.