Австралійські пожежі руйнують будинки і змушують людей евакуюватися

На величезних ділянках потерпілого від посухи східного узбережжя Австралії продовжують бушувати лісові пожежі, що змушують сотні жителів залишати свої будинки, причому деяких вдруге за тиждень.
Найінтенсивніші пожежі спалахнули в північно-східних штатах Нового Південного Уельсу і Квінсленда.
З п’ятниці Новий Південний Уельс втратив більше 200 будинків, а на південному сході Квінсленда було зруйновано 14 будинків.
Деякі люди неодноразово евакуювалися, оскільки пожежна небезпека то відступає, то знову повертається з вогнем, роздмухуваним сильними поривами вітру.
Тоні Веллінгтон, мер Квінслендського міста Нуса-Норт-Шор, сказав, що жителі там були евакуйовані вдруге за тиждень.
У південній частині Квінсленда було зроблено попередження про серйозну пожежну небезпеку, в зв’язку з очікуваними високими температурами і грозами.
Страхова рада Австралії заявила, що страхові компанії отримали 450 заявок на відшкодування збитку від пожежі в районах лиха.
Комісар сільської пожежної служби Шейн Фіцсіммонс попередив, що дощ, який знизив би пожежну небезпеку на східному узбережжі, не прогнозується на місяці.
Прем’єр-міністр Гледіс Бережіклян заявив: «Я повинен зізнатися, що цього ранку я відчув величезне полегшення, що вчора наші чудові добровольці і співробітники аварійних служб витримали пекельні умови в боротьбі зі стихією і зуміли врятувати життя і майно».
В результаті сильних лісових пожеж були поранені 13 пожежних. Однак Фіцсіммонс сказав, що ніхто з них серйозно не постраждав.