Атлантичні провінції Канади активізують імміграційну політику

Влада Атлантичних провінцій почала приділяти більше уваги не тільки збільшенню імміграційного потоку, а й створенню оптимальних умов для нових жителів Канади, щоб вони не їхали до інших регіонів країни.

Останні кілька років в чотирьох Атлантичних провінціях – Ньюфаундленд і Лабрадор, Острів Принца Едуарда, Нова Шотландія і Нью-Брансвік – відбуваються процеси, які свідчать про те, що місцеві влади для того, щоб зберагати темпи зростання економіки та підтримувати високий рівень життя людей, починають проводити більш гнучку імміграційну політику.

Так, із початку 2019 року частка нових жителів провінцій наближається до 5 відсотків. З огляду на те, що населення Атлантичних провінцій складає всього 6,5 відсотка від населення Канади, показник ще повинен збільшитися.

Тенденції, які спостерігаються на сьогоднішній день, дають підстави стверджувати, що в середньостроковій перспективі ці чотири провінції зможуть приймати частку нових жителів пропорційно загальній кількості жителів Канади.

Нова Шотландія прийме в цьому році не менше 6 тисяч іммігрантів, Нью-Брансвік – 5 тисяч, Острів Принца Едуарда, Ньюфаундленд і Лабрадор – близько 4 тисяч.

Тепер місцева влада повинна вирішити питання не тільки зростання імміграції до 20 тисяч осіб на рік, але і створити такі умови, щоб люди охоче залишалися жити і працювати, а не переїжджали до інших провінцій. Радує те, що згідно з офіційними даними, все менше іммігрантів виїжджають із Атлантичної Канади.

Нагадаємо, раніше ми писали про заяву уряду Канади про те, що в країні поряд із провінційними будуть діяти муніципальні програми для іммігрантів.

З липня 2018 по липень 2019 року в Канаді було прийнято понад 313 тисяч іммігрантів. Це один з найвищих показників.