Нова голова Єврокомісії: «Brexit не роз’єднав Європейський союз, а зміцнив»

Урсула фон дер Ляйєн, яка найближчим часом займе пост голови Єврокомісії, заявила, що процес виходу Великобританії з Євросоюзу загалом позитивно вплинув на співдружність, ще сильніше згуртувавши країни, що входять до блоку.

Зокрема вона заявила, що «абсолютно ясно, ми всі жалкуємо про те, що наші британські друзі хочуть нас залишити. Але досвід Brexit багатьом хто сумнівається в ЄС відкрив очі на те, що вони мають в особі Євросоюзу».

На думку Урсули фон дер Ляйєн, спочатку багатьом здавалося, що Brexit запустить процеси, які можуть призвести до розвалу Європейського союзу. Однак цього не тільки не сталося, але й сприяло зміцненню блоку. «Як би це не звучало парадоксально, шок від Brexit ще сильніше нас згуртував»,– зазначила майбутня глава Єврокомісії.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зазначив, що Брюсселю довелося почути багато неправдивої інформації на свою адресу. «Так багато брехні було сказано, в тому числі нинішнім прем’єр-міністром Борисом Джонсоном»,– заявив Юнкер.

Тривалий вихід Британії з ЄС, скоріш за все, активізується після позачергових парламентських виборів, які пройдуть на початку грудня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що перспективи зростання економіки Європейського союзу не вселяють оптимізму. Серед чинників, які поглиблюють наростаючі проблеми, невизначеність по Brexit.

Обов’язковий тест на знання швецького мови, історії країни, конституції і суспільного устрою планує ввести уряд Швеції для іноземців, які хочуть прийняти громадянство.