Прогнози роботодавців Словенії на 2018 рік виявилися оптимістичнішими

Два рази в рік Служба зайнятості Словенії проводить традиційне опитування серед роботодавців, у яких працює 10 і більше співробітників.

Служба занятости Словении проводит традиционный опрос среди работодателей у которых работает 10 и более сотрудниковПрогнози підприємців, які наймають в цілому 347 000 чоловік протягом наступних шести місяців, вселяють тверду впевненість у поліпшенні стану ринку праці, вони говорять про 2,6% зростання зайнятості і 16 500 нових робочих місць в першій половині 2018 року. За словами співробітників Бюро по працевлаштуванню, люди, як правило, шукають роботу в сфері виробництва, водіїв вантажівок і тракторів, зварювальників, комірників, а також продавців.

Найбільше зростання числа співробітників очікується роботодавцями у сфері будівництва та іншої підприємницької діяльності, що також включає зайнятість. В секторі будівництва прогнозується зростання на 7,5%, а зростання зайнятості в малому бізнесі прогнозується на рівні 6,2%.

За видами діяльності найбільш оптимістичними роботодавцями є виробничі підприємства, за якими слідують роботодавці з інформації, комунікації та громадського харчування. Особливо оптимістичні роботодавці з професійної, наукової, технічної діяльності, торгівлі, технічного обслуговування і ремонту автомобілів, транспорту і зберігання.

Ці новини, без сумніву зацікавлять тих, хто планує в найближчому майбутньому їхати працювати за кордон, Словенія – відмінний варіант. Всю необхідну інформацію можна прочитати на www.eurabota.ua.