Іммігранти мають можливість заповнювати вакансії в Канаді

Провінція Квебек – лідер зі зростання числа вакансій, заповнити які можуть люди, які переїжджають жити і працювати в Канаду.

Квебек фото

Згідно з даними, які опублікувала Статистична служба Канади, в першому кварталі 2018 року було зафіксовано 462 тисячі вакантних робочих місць. Зафіксовано зростання числа вакансій в більшості провінцій країни, в промисловості і в багатьох професіях, у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Серед провінцій Канади найбільше зростання незаповнених робочих місць зафіксовано у Квебеку і Британської Колумбії. У першому кварталі цього року в Квебеку кількість вакансій зросла на рекордні 37% або 25 тисяч. Найбільш часто роботодавці дають заявки на працевлаштування в промисловому, готельному та харчовому секторах економіки країни. Лише в Монреалі вакантних місць виявилось більше майже на 9 тисяч.

В уряді Квебеку заявили, що на період до 2024 року потрібно буде заповнити близько мільйона вільних робочих місць, а для цього планується в повній мірі використовувати імміграційний потенціал, роль якого зростає з кожним роком. З цією метою в провінції Квебек запускається нова система імміграції.

Аналогічні показники і Британської Колумбії, де в першому кварталі цього року до числа існуючих вакансій додалися ще 24 тисячі нових.

На сьогоднішній день спостерігається гостра нестача фахівців у секторі видобутку корисних копалин, будівництва, транспорту, складування, охорони здоров’я та соціальної допомоги.

Джерело: www.eurabota.ua