Господар слово дав – слово взяв господар

Пройшов рівно рік з тих пір, коли уряд Канади вирішило скасувати правило «4-in-4-out» для фахівців, які приїхали з інших країн. При цьому було зазначено, що обмеження сумарної тривалості перебування «непропорційно впливає на певні сектори економіки з-за його застосування до низькокваліфікованим працівникам і працівникам технічної сфери за програмою Temporary Foreign Worker Program».

канадская программа Temporary Foreign Worker ProgramЗа інформацією офіційних джерел, правило було розроблено «для запобігання збільшення кількості тимчасових іноземних робітників, які працюють тривалий час, але не можуть змінити свій статус постійного жителя».

Правда, при скасуванні цього положення було підкреслено, що воно припиняється на невизначений період часу, очевидно функціонерам знадобився лише рік, щоб передумати на цей рахунок. Суть цього правила полягає в тому, що якщо іноземний громадянин сумарно пропрацював в Канаді протягом чотирьох років, то наступні чотири роки він повинен почекати де-небудь, а потім може знову приїжджати на роботу в Канаду, правда є три виключення, якщо працівник потрапляє під дію одного з них, то він може працювати і далі на благо собі та економіці Канади.