Брак водіїв у Словаччині будуть вирішувати наймаючи іноземних співробітників

В цьому році в Словаччині спостерігається гостра нестача водіїв автобусів і вантажівок. Пасажири та експедитори, а також міські транспортні компанії серйозно стурбовані цією проблемою. Наприклад, в автобусної компанії Arriva не вистачає близько 90 водіїв. в автобусной компании Arriva не хватает около 90 водителей Найбільш гостро ця проблема проявилася в самоврядних регіонах Нітра і Трнава, що вимагало перекладу кількох водіїв з півночі і сходу Словаччини.

Транспортна група хоче вирішити цю ситуацію, найнявши водіїв з-за кордону, а також поступово збільшуючи заробітну плату, яка цього року вже зросла на 4%. Arriva хоче найняти водіїв у приміських і міських автобусах, наприклад, з України. Вона вже почала надавати необхідну роботу та інші відповідні дозволи. Автоперевізники вже давно вимагають встановити мінімальний вік для водіїв автобусів з нинішніх двадцяти чотирьох до двадцяти одного року, а для водіїв вантажівок з 21 до 18 років.

Ця новина буде цікава тим українським водіям, які хочуть поїхати на роботу за кордон. Подробиці працевлаштування в Словаччині читайте на www.eurabota.ua.