Шрі-Ланка скасувала візи для українців

Починаючи з 1 серпня, українські туристи, які прибувають до Шрі-Ланки, зможуть оформляти в’їзну візу терміном на 30 днів абсолютно безкоштовно.

Для громадян 48 країн, в тому числі і громадян України, з 1 серпня 2019 року скасовується плата за оформлення в’їзної візи до Шрі-Ланки.

Всім мандрівникам і відпочиваючим з цих країн по прибуттю в аеропорт надається можливість оформити візу на термін 30 днів без будь-якої плати. До цього українські мандрівники поряд із туристами з інших країн повинні були платити за в’їзну візу в аеропорту близько 40 доларів.

Нова програма уряду Шрі-Ланки розрахована на 6 місяців. Після закінчення цього терміну буде оцінена ефективність програми і прийняте рішення про доцільність її подальшого дії.

Рішення уряду Шрі-Ланки красномовно свідчить про те, що влада країни зацікавлена в розвитку туристичного сектора економіки, який дозволить суттєво поповнити бюджет острівної держави.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Єгипту дозволив українським туристам поряд із оформлення електронних віз і далі оформляти візи після прибуття до аеропорту.

Україна увійшла до п’ятірки країн, з яких до Грузії прибуває найбільша кількість туристів, і посіла перше місце серед тих країн, які не мають спільного кордону з цією країною.