Влада Єгипту вирішила залишити українцям можливість оформляти візи в аеропортах

У червні єгипетська влада ухвалила рішення ввести електронні візи для іноземних туристів.

Перехід на оформлення іноземцями електронних віз, якщо вони захочуть відвідати країну в якості туристів, був запланований владою Єгипту в червні.

Для українців і відпочиваючих з інших країн таке рішення означало, що вже не можна буде скористатися великими знижками, які пропонують туроператори, продаючи так звані «гарячі тури».

Однак в Єгипті зрозуміли, що перегнули палицю, і можуть залишитися без звичного потоку відпочиваючих. Влада Єгипту вирішила, що українські туристи зможуть і далі оформляти візи після прибуття до аеропорту. Також можна буде оформляти і електронні візи.

Згідно з соціологічними опитуваннями, тільки один відсоток українських туристів регулярно використовує електронні візи, подорожуючи до Єгипту.

Однак завчасно оформлена e-visa дає можливість позачергово оформити в’їзну візу. В середньому на очікування візи йде година, а в пік туристичного сезону в черзі можна прочекати і дві години, оскільки в єгипетських аеропортах працює обмежена кількість співробітників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що почали діяти нові правила поведінки для туристів, які приїжджають до Риму.

Український уряд схвалив зміни до ліцензійних умов діяльності туристичних операторів, які спрямовані на захист інтересів клієнтів.