Щонайменше 10 людей загинули в результаті замаху на віце-президента Салеха в Кабулі

Як повідомляє BBC, в результаті вибуху бомби в столиці Афганістану Кабулі, спрямованої проти першого віце-президента Амрули Салеха було вбито не менше 10 осіб.

Салех, колишній глава афганської розвідки, отримав легкі опіками обличчя і руки.

Вибух стався якраз в той момент, коли афганська влада і таліби готові почати свої перші офіційні переговори. Салех відомий, як запеклий противник Талібану. Колишній глава розвідки пережив кілька попередніх замахів, включаючи один торішній, коли 20 чоловік були вбиті в його офісі.

Представник Талібану Забіхула Муджахід написав у Твіттері, що вибух стався не з їхньої вини.

Представник Міністерства внутрішніх справ Афганістану Тарек заявив, що метою вибуху була колона Салеха, коли він їхав на роботу. Він додав, що 10 мирних жителів, які працювали в цьому районі, були вбиті і 15 осіб, в тому числі один з охоронців Салеха, отримали поранення.

Виступаючи після вибуху, Салех пообіцяв продовжити свою політичну діяльність. Президент Афганістану Ашраф Гані, який незабаром після цього зустрівся з Салехом, засудив напад.

«Терористи і їхні іноземні прихильники не можуть підірвати тверду віру людей в світ, демократію і світле майбутнє нашої країни», – сказав Гані.

Делегація ЄС в Афганістані засудила цей напад, назвавши його «відчайдушним актом протидії мирним зусиллям, проти якого необхідна колективна відповідь».

Очікується, що в найближчі дні афганська влада почне переговори з талібами в Досі, Катар, що довго відкладалися, в спробі досягти політичного примирення після багатьох років кровопролиття.