Грузія зацікавлена в туристах з України

 

Кількість туристів з України виявилася найбільшою серед мандрівників, що побували в Грузії в минулому році з країн, які не мають з нею спільного кордону.

Грузія стає все більш привабливою для тих українців, які люблять подорожувати до різних країн. Згідно зі статистичними даними Департаменту туризму Грузії, в 2018 році в країні побувало 170 тисяч туристів з України, при цьому 46 тисяч з них приїжджали на відпочинок в автономної Аджарії.

Таким чином, Україна увійшла до п’ятірки країн, з яких до Грузії прибуває найбільша кількість туристів, і перше місце серед тих країн, які не мають спільного кордону.

Для Грузії туристичний сектор економіки є одним з найважливіших, оскільки забезпечує істотний внесок до державного бюджету. Тому, коли з 8 липня почала діяти заборона на пряме авіасполучення між Росією і Грузією, зацікавленість в туристах з інших країн різко зросла.

Наприклад, в Аджарії останні кілька років ведеться активна робота над тим, щоб зацікавити своїми послугами відпочивальників з європейських країн, таких як Німеччина, Великобританія, Польща і Україна.

Туристичний потенціал Грузії поки повністю не використовується, наприклад, як стверджують в місцевому туристичному департаменті, в Аджарії відпочивати можна круглий рік. В регіоні крім пляжного туризму гостям надається можливість спробувати і інші його види, наприклад: сільський, кулінарний, винний, гірськолижний.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прибуваючим до Грузії іноземним туристам, планують дарувати безкоштовне вино марки «Сапераві» прямо після прибуття в аеропорт.