Економіка Франції уповільнює темпи зростання

Темпи зростання французької економіки в другому кварталі 2019 року виявилися ще нижчими від тих скромних показників, які прогнозували економічні експерти.

Згідно даних французького національного статистичного інституту Insee, зростання економіки Франції за підсумками другого кварталу склало всього лише 0,2 відсотка в порівнянні з першим кварталом цього року. У річному вимірі результати виглядають більш оптимістично – 1,3 відсотка.

Економічні експерти, які були опитані інформаційним агентством Bloomberg, прогнозували трохи кращі результати – 0,3 відсотка зростання в квартальному вираженні і 1,4 відсотка в річному. За підсумками січня-березня цього року валовий внутрішній продукт (ВВП) Франції виріс на 1,2 відсотка в порівнянні з першим кварталом 2018 року.

Економіка Франції є другою за обсягом серед країн Європейського союзу після Німеччини. Динаміка зростання економік цих двох країн співдружності фактично визначає, як буде розвиватися економіка Євросоюзу в цілому.

Експерти Єврокомісії прогнозують, що французький ВВП в 2019 році зросте на 1,3 відсотка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що пішов одинадцятий рік безперервного зростання економіки Сполучених Штатів. Це безпрецедентний випадок за всю історію збору статистичних даних протягом 165 років.

На думку експертів Міжнародного валютного фонду, економіка України цього року зросте на 2,7 відсотка.