5 європейських країн організують зворотні рейси

П’ять європейських країн організують польоти в свої столиці в період з 21 по 24 березня для репатріації своїх громадян. Вони оголосили, що можуть перевозити і інших громадян ЄС.

Цими країнами є Чехія, Латвія, Литва, Австрія та Греція, повідомляє МЗС.

Чеська Республіка організувала рейс 24 березня через Філіппін за маршрутом Маніла-Сьобу-Прага з вильотом з Маніли в 0:10 і з Себу о 2:15. Близько 50 місць є для мандрівників з інших країн-членів ЄС, за умови, що ці країни зможуть вивезти своїх громадян з Чеської Республіки.

Чеська Республіка організовує рейси 24 березня через Хургади, Єгипет, з вильотом 6:05 за місцевим часом, з В’єтнаму – виліт з Ханоя в 8:10 за місцевим часом. Громадяни, які хочуть потрапити га ці зворотні рейси, повинні зв’язатися з посольствами Чехії в Манілі, Каїрі та Ханої, які координують репатріацію на місці.

Латвія організовує рейс Baltic Air з Тбілісі, Грузія, 23 березня. Літак має 141 місце.

24 березня Литва організовує рейс для репатріації громадян Латвії, Литви, Естонії та Іспанії з індонезійського острова Балі. Він відправляється з Денпасара в 3:24 за місцевим часом. У літаку 220 місць.

Австрія організувала рейс з Вашингтона 23 березня. Час вильоту з аеропорту Даллеса о 21:00, а прибуття до Відня – 24 березень о 10:25. Літак має місткість 306 місць. Австрія організувала рейс з Каїра 22 березня, виліт в 06:00 за місцевим часом і прибуття до Відня о 08:40. Літак має місткість 212 місць. Громадяни ЄС можуть заявити про свою зацікавленість в посольстві Австрії в Каїрі.

Греція організовує рейси 22 березня через Тбілісі о 15:30 за місцевим часом і з Белграда (не підтверджене). Якщо громадяни не організовують транзитний рейс в свою країну після прибуття в Афіни, вони будуть перебувати під 14-денним карантином.

Польща також організовує рейси, відкриті для громадян інших країн ЄС, в рамках програми Flight To Home. Програма включає чартерні рейси, що виконуються LOT до Варшави за окрему плату. Бронювання чартерних рейсів LOT в рамках цієї програми має здійснюватися через посольства Польщі та місцеві представництва. Перед прибуттям до Варшави на таких рейсах, громадянам країн-членів ЄС необхідно організувати транспортування в свої країни. LOT рейси за цією програмою перераховані на сайті https://m.lot.com/pl/pl/lot-do-domu, який постійно оновлюється.