Катастрофа в Саудівській Аравії може вплинути на весь світ

Серія грандіозних вибухів і пожеж на нафтопереробних об’єктах на території Саудівської Аравії спровокувала зміни на світових біржах і різкий підйом ціни на нафту в усьому світі.

Крім економічних наслідків, катастрофа на Арабському півострові може привести до кризи в геополітиці. Зокрема, і без того неспокійний Близький Схід, може виявитися в вогні війни.

Інциденти в Саудівській Аравії вкрай стурбували лідера США, який має намір відповісти тим, хто напав на країну-союзницю.

Читайте також: У McDonald’s хочуть замінити людей на роботів

У соціальній мережі президент Трамп написав, що вже розглядає заходи у відповідь, як тільки отримає інформацію про те, хто ж розбомбив нафтопереробні заводи в Саудівській Аравії.

Глава Білого Дому відзначив, що знає винуватців того, що сталося, але не відповідатиме нападникам до того, поки не отримає підтверджень своєї версії.

Нагадаємо, що невідомі здійснили напад на нафтопереробні виробництва в Саудівській Аравії. На даний момент країна-експортер знизила видобуток нафти в два рази, що спровокувало підвищення цін на сировину.