Наслідний принц Саудівської Аравії: Ціни на нафту можуть вирости до «неймовірного рівня»

Спадкоємець престолу Саудівської Аравії Мохаммед бен Салман в інтерв’ю на радіостанції CBS попередив, що ціни на нафту можуть вирости до «неймовірно високого рівня», якщо світ «не зможе зупинити Іран». У той же час він наголосив на необхідності політичного врегулювання конфлікту.
«Якщо міжнародне співтовариство не вживе рішучих дій, щоб зупинити Іран, ми побачимо подальшу ескалацію, яка загрожує глобальним інтересам»,- заявив спадкоємець престолу Саудівської Аравії.
На його думку, війна між Саудівською Аравією та Іраном призведе до колапсу світової економіки.
Принц повторив, що нещодавні напади на нафтові об’єкти в Саудівській Аравії були актом війни з боку Ірану.
Мухаммед ібн Салман вважає, що президент Дональд Трамп має зустрітися з президентом Ірану Хасаном Роухані, щоб укласти новий договір про ядерну програму Тегерана і розподіл впливу на Близькому Сході.
Інтерв’ю з саудівським спадкоємцем престолу транслювалося незадовго до першої річниці вбивства журналіста Джамаля Хашукді в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі. ЦРУ і деякі західні держави вважають, що за цим стоїть Мухаммед бен Салман. Після вбивства оглядача «Вашингтон пост» агентами розвідки Саудівської Аравії принц не відвідувала ні Сполучені Штати, ні Європу.
Після початкових спростувань, офіційні особи звинуватили у вбивстві нечесних агентів спецслужб Саудівської Аравії.
У вівторок на американському телебаченні PBS 1 відбудеться прем’єра документального фільму «Наслідний принц Саудівської Аравії», в якому саудівський спадкоємець трону, коли його запитали, замовив він вбивство, відповів: «Абсолютно ні». Однак він взяв на себе відповідальність за нього, тому що, як він підкреслив, «це сталося у мене на очах» і «було скоєно людьми, які працюють на уряд Саудівської Аравії».