Путін відмовився обговорювати Донбас із Зеленським

Президент Росії Володимир Путін не буде обговорювати війну і мир на Донбасі зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським, оскільки Москва не є стороною конфлікту. Про це заявив офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков, цитований ТАСС.

На питання, чи готовий Путін до діалогу із Зеленським з цього приводу, Пєсков відповів лаконічно: «Безумовно ні».

«Ми не можемо обговорювати питання внутрішнього конфлікту в Україні. Росія не є його стороною. У цьому плані нічого не змінилося, і ми це неодноразово заявляли», – підкреслив він.

Представник Кремля заявив, що питання конфлікту на сході України може обговорюватися з Києвом «тільки в рамках реалізації положень Мінського пакета заходів, чітко прописаних в письмовій формі».

Вчора офіційний представник Зеленського Сергій Никифоров заявив, що президент України готовий в будь-який час зустрітися зі своїм російським колегою для обговорення питання з територіями, непідконтрольними Києву.

Ще в квітні Зеленський заявив, що хоче зустрітися з Путіним, щоб обговорити конфлікт на сході України.

Коментуючи пропозицію 22 квітня, президент Росії зазначив, що якщо мова йде про обговорення питання Донбасу, то українському керівництву в першу чергу слід зустрітися з лідерами Луганській і Донецькій Народних Республік. При цьому Путін додав, що готовий в будь-який момент зустрітися із Зеленським у Москві, щоб обговорити розвиток двосторонніх відносин між Росією і Україною.