Згідно з дослідженнями, робота на дому може призвести до проблем зі здоров’ям

“Наслідки пандемії можуть поставити під загрозу розвиток світової економіки в найближчі 3-5 років”, – попереджають експерти Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). «Крім того, в результаті пандемії соціальна нерівність може посилитися, а геополітична стабільність може ослабнути протягом наступних 5-10 років»,- йдеться в звіті ВЕФ про глобальні ризики на 2021 рік.

Представники бізнесу і різних соціальних груп, опитані експертами, очікують, що пандемія призведе до виникнення таких проблем, як зміна цін, боргова криза і крах ІТ-інфраструктури в найближчі 3-5 років.

У дослідженні наголошується, що, незважаючи на початок вакцинації проти COVID-19, пандемія ще довго впливатиме на суспільне життя і економіку. У цій ситуації змінюються типи взаємодії компаній з клієнтами, ланцюжки поставок, бізнес-моделі.

У той же час прискорений цифровий розвиток може привести до збільшення числа кібератак, а регулярна робота з дому може призвести до проблем зі здоров’ям. У 2020 році «світ усвідомив катастрофічні наслідки ігнорування таких довгострокових ризиків, як пандемії»,- кажуть експерти ВЕФ.

Вони нагадали, що в 2006 році в своєму річному звіті вони попереджали про ризики, пов’язані з можливими пандеміями. У той же час зміна клімату та інші екологічні проблеми також були визначені, як найбільші загрози у всьому світі.